top of page
20210505_124941.jpg
Aanpak: About
Katalin Petz 06.jpg

Aanpak 1-op-1 coaching

Ik bied individuele coaching met een doelgerichte, lichaamsgerichte en liefdevolle aanpak. Een coachingstraject is een investering in jezelf: in je welzijn, persoonlijke groei en gezondheid.

Kennismaking. Je bent eerst welkom voor een online gratis kennismaking  van 30-45 minuten. Kennismaking is om te bepalen of jouw vraag en visie aansluit bij mijn expertise en kwaliteiten, en ook om te kijken of we een klik hebben en samen willen doorgaan. Als je eenv voorproefje van mijn werkwijze wilt hebben voordat je met een traject begint, kan je optioneel een online proefsessie boeken.


Intake en traject. Het intakegesprek staat in het teken van het verkennen en concretiseren van jouw vraag (wens of last) en van het bepalen van jouw doel. Vooraf stuur ik je een intakeformulier en een coachovereenkomst. De vervolggesprekken staan in het teken van het bereiken van jouw doel voor deze coaching. Een coachingsessie begint met een landings- of wandelmeditatie, daarna wissel ik tussen gesprekken en oefeningen af. Ik gebruik diverse tools om je bewust te maken van jouw lichaam, gedachten, gevoelens en energie. Tijdens een traject werk ik met reflectieverslagen, vragenlijsten en thuisopdrachten. Die zorgen voor een extra verdieping en brengen je verder in jouw proces. Een  traject duurt ongeveer 3 maanden (6 sessies), maar kan ook langer duren afhankelijk van jouw vraag en behoefte. Een coachingstraject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ik werk bij voorkeur met trajecten, omdat een traject een diepgaande en duurzame verandering kan opleveren. Losse sessies zijn ook mogelijk, ook ter aanvulling van een traject. Coaching is live, online of wandelend, afhankelijk van jouw doel en gekozen traject. Een coachingssessie neemt 1-1.5 uur in beslag. Normaal gesproken zijn de sessies om de twee weken.

Terugkomsessie. Na 3 maanden na afloop van het traject is het mogelijk een terugkomsessie te hebben. Een terugkomsessie heeft een evaluerend karakter en is gratis. Het helpt de positieve veranderingen nog beter te verankeren en vast te houden.

Wat levert een traject jou op?

Nadat je bij mij een traject hebt gevolgd, weet je waar je prioriteiten liggen en hoe je voor meer ontspanning en balans tussen en tijdens je activiteiten kan zorgen. Je hebt inzichten in je gedachtenpatronen en gevoelens en je weet daarmee om te gaan. Je hebt rust in je hoofd. Je stemt je gevoel en verstand op elkaar af en je gaat beter om met jouw (hoog)gevoeligheid. Je bent liefdevoller naar jezelf. Je zorgt beter voor je energiebalans en maakt keuzes die bij jou passen. Wandelsessies bieden je een diepere verbinding met jezelf in de natuur.

Zakelijk: offerte op aanvraag

Talen: Nederlands, Engels (English) en Hongaars (Magyar)

Aanpak: Over
Aanpak: Quote

“Alleen als we dapper genoeg zijn om de duisternis te ontdekken, zullen we de oneindige kracht van ons licht verkennen.” (Brené Brown)

Aanpak: Over
20200410_162310.jpg

Mijn werkwijze

Als holistisch coach begeleid ik je in het bewustworden van je patronen, en in je persoonlijke groei naar helderheid, rust en balans. ​Ik kijk naar jou als geheel vanuit een holistische visie ('holos' betekent in het Grieks 'geheel') met aandacht voor de volgende pillaren:

 • fysiek (lichaam),

 • emotioneel (gevoelens), 

 • mentaal (gedachten),

 • energetisch (levensenergie en energiehuishouding),

 • spiritueel (zingeving).

Veranderingen of onbalans in een van deze pilaren heeft ook invloed op de anderen. Het verschil met andere coachings- en therapievormen is dat holistisch en energetisch werk verder gaat dan de mentale gespreksniveau en daardoor lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld. Ik werk vanuit een bewuste vertraging met aandacht voor wat er speelt op dat moment. We kijken niet alleen naar jouw gedrag, maar ook naar de verhalen achter het gedrag en jouw lichaam. Een gesprek in combinatie met lichaam en energie in beweging brengen werkt inzichtgevend en helend. Door bewust te worden van jouw gewoontes, patronen en overlevingsmechanismen komt er steeds meer ruimte voor je natuurlijke zelf. Je komt in contact met je gevoelens en lichaam, vergroot je bewustzijn en (gedrags)verandering wordt in gang gezet. Als gevolg daarvan ervaar je meer harmonie, vrede, liefde en kracht.

Ik gebruik diverse technieken en tools:

 • Coachingstechnieken (o.a. NLP, cognitieve gedragstherapie en oplossingsgericht coachen);

 • Ademhalings- en ontspanningstechnieken;

 • Lichaamsbewustzijn oefeningen;

 • Meditaties en mindfulness;

 • Systemisch werk (o.a. blaadjes methode en genogram);

 • Energiewerk (o.a. chakra werk en voice dialogue);

 • Innerlijk kind werk;

 • Body Drum Release;

 • Symbolen, beelden en creatieve technieken (zoals tekenen);

 • Werkvormen in de natuur. 

Intuïtie. Mijn uitgangspunt is dat alles energie is en alles met elkaar verbonden is. Energetische blokkades in ons lichaam ontstaan door ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen, wanneer emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden en vrij te stromen. Energetische blokkades leiden tot onbalans en kunnen zich manifesteren o.a. in de vorm van vermoeidheid, spierspanning, irritatie, bepaalde gedachtepatronen en ziekte. Energiewerk bevordert de stroom van levensenergie, en stimuleert zelfcompassie en het zelfhelend en zelfoplossend vermogen van het lichaam. Je komt uit je hoofd, in je lichaam in contact met je gevoelens, sensitiviteit en intuïtie.


Stress en ontspanning. De afwisseling tussen inspanning en ontspanning oftewel herstel is belangrijk voor je gezondheid. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen en dagelijkse beweging helpen jou om je weerbaarheid te versterken, minder stress te ervaren en jouw mentale, emotionele en energetische balans te herstellen. Als je bewust wordt van jouw denk- en gedragspatronen kunnen positieve veranderingen in gang gezet worden. Hierdoor verminderen of verdwijnen (stress)klachten, zoals slecht slapen, hoofdpijn, nek-, rug- of darmproblemen en niet lekker in je vel zitten.

Natuur. De natuur biedt een fijne bedding voor vertraging, reiniging en het voedt jouw levensenergie. In contact met de natuur kan je een diepere verbinding met jezelf ontwikkelen, inzichten krijgen en jouw mentale en emotionele balans herstellen. Tijdens wandelcoaching voeren we wandelend gesprekken, terwijl we tijdens natuurcoaching ook de elementen en symbolen van de natuur betrekken in het coachingsproces. Je komt in contact met de stilte in jezelf en de helende effecten van de natuur. Je komt in beweging op een natuurlijke manier vanuit verbinding en vertrouwen.

bottom of page