top of page
Katalin Petz, Renkumse beekdal, Harmonia Naturae Coaching

Workshops & Bosbad

Workshop & Bosbad: About Me

Workshops

Ik geef workshops en trainingen voor groepen in de volgende richtingen:

  • Mindful bosbad wandeling voor mensen die rust, balans en verbinding met de natuur zoeken;

  • Lichaamsgerichte workshop voor geïnteresseerden, studenten en hoogsensitieve mensen;

  • Op aanvraag workshop over stress management & ademhaling.

"Katalin heeft een paar keer in mijn groepjes hoogbegaafde/hoogsensitieve studenten een korte workshop gegeven over lichaamsbewustzijn. Ze deed dat op een heel toegankelijke manier: eerst wat vertellen over wat bewustzijn is en waarom het belangrijk is, en daarna eenvoudige oefeningen. Daarna gingen we in gesprek over de ervaringen, wat Katalin ook heel invoelend begeleidde. Voor de studenten was dit een mooie ervaring, iets wat ze ook gemakkelijk in het dagelijks leven kunnen doen, en daardoor dus bewuster van hun lichaam zijn en minder in hun hoofd. En dat is zo belangrijk voor deze groep!" (Ruur Boersma, oud-studentendecaan)

Spreekt het je aan en wil je meer weten? Neem contact met mij op voor details en verdere informatie. Ik sta open voor samenwerking met individuen en met organisaties.

Katalin Petz, Belmonte Arboretum in de zomer, Harmonia Naturae Coaching
Workshop & Bosbad: About Me

Stille bosbad wandeling

Een bosbad wandeling of ‘Shinrin-Yoku’ in het Japans, is een ontspannende en helende mindful wandeling in het bos. Je neemt het bos via al je zintuigen in je op en maakt contact met de energie, ritme en stilte van de natuur. Een stiltewandeling in de natuur is een mooie manier om mindfulness te beoefenen. Vertraging en aanwezigheid staan centraal. Je verbindt je met je adem, je lichaam en de natuur rond je heen. Bosbad heeft direct een positieve invloed op je gezondheid. Het werkt stressverlagend, versterkt de immuunsysteem en brengt geest, lichaam en ziel in balans. Aanbevolen voor iedereen die rust, ontspanning en bezinning zoekt. Ga mee met een bosbad wandeling, verbind je met jezelf en de natuur, en kom helemaal terug bij jezelf.

Goed om te weten! Bosbaden is voor iedereen. Een bosbad wandeling duurt ongeveer 2 uur. We bewandelen een klein gebied in stilte, doen eenvoudige oefeningen en delen ervaringen aan het eind. Het tempo is laag en vertraagt, daarom is een bosbad geschikt voor elke conditie. Je loopt maximaal 2 kilometer. Je zit een tijdje stil om echt in de natuur te "badderen". Bosbaden kan bijna altijd. Elk seizoen en elke plek hebben iets anders te bieden, waardoor iedere wandeling uniek is. Alleen bij erg slecht weer verplaatsen we de wandeling.

Locatie: Belmonte Arboretum, Wageningen

Aantal deelnemers: 3-10

Investering: 20 euro (vooraf betalen)

Data: woensdag 15 november 9.30-11.30, vrijdag 1 december 14.00-16.00, woensdag 13 december 10.00-12.00 (Hongaars/magyarul)

Andere tijden en data zijn ook mogelijk indien gewenst! Wil je annuleren of verzetten, lees dan de algemene voorwaarden en neem contact met mij op.

Hoe hebben anderen bosbaden ervaren?

"De bosbad wandeling was een bijzondere ervaring, rustgevend en heeft een nieuwe dimensie in mij geopend. Ik voelde de natuur op mijn huid. Na de wandeling was mijn ego ook minder belangrijk. We zouden onszelf vaker een bosbad ervaring moeten gunnen, naar de stilte luisteren en leren voelen." (Kati)

"'BosBad' vind ik leuk bedacht want ik onderging als het ware een bad van indrukken en ervaringen in een bosachtige omgeving. Door de opeenvolgende indrukken van kleuren, geuren en geluiden ervaren in arboretum Belmonte vind ik 'Mindful' helemaal op z'n plaats. Ik kan jou zo'n wandeling van Katalin aanbevelen als je rust en balans zoekt door de natuur in al haar facetten bewust te leren ervaren." (Joost)

Katalin Petz 19.jpg
Workshop & Bosbad: About Me

Inschrijven voor Bosbad

Kies een datum

Bedankt voor jouw aanmelding!

Workshop & Bosbad: Sollicitatie

"Ik adem in en kom tot rust, ik adem uit en glimlach." (Thich Nhat Hanh)

Workshop & Bosbad: Quote
bottom of page