top of page
20200410_162310.jpg

Mijn werkwijze

Als holistisch coach, natuurcoach en energetisch therapeut begeleid ik je in jouw process naar meer helderheid, rust en balans in je leven. ​Ik kijk naar jou als geheel vanuit een holistische visie ('holos' betekent in het Grieks 'geheel') met aandacht voor de volgende pillaren:

 • fysiek (lichaam),

 • emotioneel (gevoelens), 

 • mentaal (gedachten),

 • energetisch (levensenergie en energiehuishouding),

 • spiritueel (zingeving).

Veranderingen of onbalans in een van deze pilaren heeft ook invloed op de anderen.


Ik werk vanuit een bewuste vertraging met aandacht voor wat er speelt op dat moment. Het verschil met andere coachings- en therapievormen is dat holistisch en energetisch werk verder gaat dan de mentale gespreksniveau en daardoor lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld. Een gesprek in combinatie met lichaam en energie in beweging brengen werkt inzichtgevend en helend. We kijken niet alleen naar jouw gedrag, maar ook naar de verhalen achter het gedrag. Door bewust te worden van jouw gewoontes, patronen en overlevingsmechanismen komt er steeds meer ruimte voor je natuurlijke zelf. Je komt in contact met je gevoelens en lichaam, vergroot je bewustzijn en (gedrags)verandering wordt in gang gezet. Als gevolg daarvan ervaar je meer harmonie, vrede, liefde en kracht.

Ik gebruik diverse technieken en tools:

 • Coachingstechnieken (o.a. NLP, cognitieve gedragstherapie en oplossingsgericht coachen);

 • Lichaamsbewustzijn oefeningen;

 • Meditatie, visualisatie en mindfulness;

 • Ademhalings- en ontspanningstechnieken;

 • Systemisch werk (o.a. blaadjes methode en genogram);

 • Energiewerk (o.a. chakra werk en voice dialogue);

 • Het Levenswiel;

 • Het Liefdevol Leven programma;

 • Innerlijk kind werk;

 • Body Drum Release;

 • Symbolen, beelden en creatieve technieken (zoals tekenen);

 • Werkvormen in de natuur. 

Intuïtie. Mijn uitgangspunt is dat alles energie is en alles met elkaar verbonden is. Energetische blokkades in ons lichaam ontstaan door ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen, wanneer emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden en vrij te stromen. Energetische blokkades leiden tot onbalans en kunnen zich manifesteren o.a. in de vorm van vermoeidheid, spierspanning, irritatie, bepaalde gedachtepatronen en ziekte. Energiewerk bevordert de stroom van levensenergie, en stimuleert zelfcompassie en het zelfhelend en zelfoplossend vermogen van het lichaam. Je komt uit je hoofd, in je lichaam in contact met je gevoelens, sensitiviteit en intuïtie.


Stress en ontspanning. De afwisseling tussen inspanning en ontspanning oftewel herstel is belangrijk voor je gezondheid. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen en dagelijkse beweging helpen jou om je weerbaarheid te versterken, minder stress te ervaren en jouw mentale, emotionele en energetische balans te herstellen. Als je bewust wordt van jouw denk- en gedragspatronen kunnen positieve veranderingen in gang gezet worden. Hierdoor verminderen of verdwijnen (stress)klachten, zoals slecht slapen, hoofdpijn, nek-, rug- of darmproblemen en niet lekker in je vel zitten.

Natuur. De natuur biedt een fijne bedding voor vertraging, reiniging en het voedt jouw levensenergie. In contact met de natuur kan je een diepere verbinding met jezelf ontwikkelen, inzichten krijgen en jouw mentale en emotionele balans herstellen. Tijdens wandelcoaching voeren we wandelend gesprekken, terwijl we tijdens natuurcoaching ook de elementen en symbolen van de natuur betrekken in het coachingsproces. Je komt in contact met de stilte in jezelf en de helende effecten van de natuur. Je komt in beweging op een natuurlijke manier vanuit verbinding en vertrouwen.

Spreekt het je aan? Ik heb twee 1-op-1 coachingstrajecten op maat: 'Helder denken en liefdevol voelen' en 'Inzichten en stappen in de Natuur'. Je kunt ook met een stille bosbad wandeling meedoen. Lees over de ervaringen van anderen. Bij vragen neem gerust contact op.

Werkwijze: Over
Werkwijze: Recensies

"Coaching bij Katalin is een cadeau voor jezelf. Uitgedaagd worden een concreet doel te stellen en te werken aan het realiseren van dit doel. Dit op een rustige, ontspannen manier met hoofd, hart, handen en in de natuur."

Vrouw (40) - holistische coachingstraject

Werkwijze: About
bottom of page