top of page
Katalin Petz 44.jpg
Over Katalin : About
Oude boom in Hongarije, Katalin Petz, Harmonia Naturae Coaching

Katalin Petz (Ph.D.)

​Ik ben analytisch, sensitief en authentiek. Mensen ervaren mij als gedreven, rustig, empathisch, betrokken, doelgericht, leergierig en intuïtief met een warme en vriendelijke uitstraling.

Mijn belangrijkste bronnen zijn mijn intuïtie, kennis en ervaring. Mijn kracht ligt in het combineren van analytische en sensitieve vermogens in een natuurlijke flow. Ik geloof in de kracht van bewuste aandacht, adem en de symboliek van de natuur.

Ik heb een academische achtergrond en als coach ben ik opgeleid door geaccrediteerde instellingen. Als kwaliteitscoach ben ik aangesloten bij Coachfinder. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Natuurcoaches. Als professional ben ik te vinden op het online gezondheidsplatform GZ-Plein.

Over Katalin : About
Over Katalin : Recensies

"Katalin is een prettig en rustig persoon, zonder oordeel en met veel warmte."

Vrouw (37) - natuurcoaching traject

Katalin Petz 52.jpg
Over Katalin : About

“Moed begint met jezelf tonen zoals je bent.” (Brené Brown)

Over Katalin : Quote
Over Katalin : About Me
Berglandschap in Hongarije, Katalin Petz, Harmonia Naturae Coaching

Mijn verhaal

Ik ben in Boedapest, Hongarije geboren (1983) en opgegroeid. Vanaf jonge leeftijd wilde ik weten hoe de wereld in elkaar zit en voelde ik thuis in de natuur. Ik was geïnteresseerd in de relatie tussen mens en natuur. Door mijn gevoeligheid was ik vaak op anderen gericht en paste mijzelf goed aan. Ik ben naar Nederland gekomen voor de universitaire studie milieukunde in Wageningen. In 2014 promoveerde ik aan de Wageningen UR en daarna deed ik nog een aantal jaren milieukundig/ecologisch onderzoek. Na verloop van tijd gaf het werk minder voldoening en kreeg ik lichamelijke klachten. Ik had behoefte aan verandering en ging op zoek naar meer diepgang in mijn eigen natuur.


Tijdens de studie tot energetisch therapeut (2019) ontwikkelde ik een diepere verbinding met mijzelf waardoor balans tussen mijn lichaam, hart en hoofd is ontstaan. De puzzelstukjes zijn op hun plaats gevallen. Ik werd bewust van mijn hoogsensitiviteit: diepvoelend, intuïtief, grote verbeeldingskracht, sterk analytisch vermogen, sfeergevoelig, oog voor details en schoonheid, gevoelig voor prikkels. Door in contact te komen met mijn eigen kern en combineren van mijn analytisch denkvermogen met mijn sensitiviteit, ben ik een veel completer mens geworden. Ik heb bewust voor de opleidingen tot holistisch coach (2022) en natuurcoach (2023) gekozen om anderen te leren begeleiden naar persoonlijke groei, meer innerlijke rust en naar een diepere verbinding met zichzelf en de natuur rond ze heen.


Werken met jongvolwassen aan levensvragen en werken in de natuur geven mij veel pezier en voldoening. Ik word blij van de transformatie die ik bij mijn cliënten zie: hun gevoels toelaten, hun behoeftes (h)erkennen, zelfcompassie ontwikkelen, nieuwe keuzes durven maken, zichzelf leren accepteren, juiste stappen nemen, en meer rust en balans in hun leven ervaren.    

​Ik ben coach, wetenschapper, leraar, natuurliefhebber, wereldburger, vrouw en moeder. Ik woon in Wageningen met mijn man en twee kinderen. Ik blijf doorgaan op mijn eigen innerlijk heling en ontwikkelingspad en blijf leren en mijzelf laten inspireren. Mijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn Thich Nhat Hanh, Brené Brown, Gabor Maté, de Diamond Logos Teachings en de Kundalini yoga filosofie. Ik heb geleerd dat luisteren naar mijn intuïtie en in de ogen kijken van mijn familiegeschiedenis sleutels zijn om te leven vanuit mijn natuurlijke zelf en te staan voor wie ik ben. Door het volgen van de Diamond Logos pad van innerlijke ontwikkeling kwam ik in een dieper contact met mijn innerlijke bron, mijn essentie. Mijn visie is een groene, gezonde en bewuste wereld waarin de mens met zichzelf en de natuur om zich heen in harmonie leeft.

"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien" (Mahatma Gandhi)

Opleiding en ervaring

  • Natuurcoach basistraining & masterclasses (Innersteps, 2022-2023)

  • Holistisch Coach (HBO-conform, Academie voor Holistisch Coachen, 2020-2022)

  • Diamond Logos Teachings (Diamond Logos Nederland, 2017-heden)

  • Energetisch Therapeut (HBO-conform, Sonnevelt, 2017-2019)

  • Diverse cursussen over bewustzijn, hooggevoeligheid en energetisch & systemisch werk

  • Ruim 10 jaar ervaring met yoga (Kundalini en Critical Alignment)

  • Jarenlang milieukundig/ecologisch onderzoek en studentenbegeleiding

  • Ph.D. in Environmental Systems Analysis (Wageningen UR, 2014)

  • MSc Environmental Sciences (2008)

  • BSc Tuinbouw Ingenieur (2006)

Over Katalin : About
NVNC logo.jpeg
Over Katalin : About
Katalin Petz, Harmonia Naturae Coaching
Over Katalin : About
bottom of page